Tolerance is my best friend

Mobilități România – Polonia

mobilitati ROMANIA -POLONIA- ppt diseminare

 

 Acțiune umanitară Valea Plopului

 

 

Acțiune umanitară Mănăstirea Strunga

 

Anunț acțiune umanitară

 

Proiectul educațional „O POVESTE DIN  VACANŢĂ”

Vizitează site-ul proiectului aici: https://povestedinvacanta.wordpress.com/

anunt proiect ”O poveste din vacanta”

 

ANUNȚ MOBILITATE POLONIA

“LOVE & FRIENDSHIP” – activitate de Valentine’s Day

“Prietenia este egalitate armonioasă.” – Pitagora

Astăzi, 14 Februarie 2020, elevii Școlii Gimnaziale “Vasile Cîrlova” au strigat în cor “PRIETENIE” – cuvântul unei zile dedicate iubirii. În ochi de copil, dragostea are milioane de nuanțe, iar prietenia este sinceră și pură. Copiii au transformat azi iubirea în culori, realizând și dăruind simboluri ale dragostei celor mai buni prieteni. Activitatea “LOVE & FRIENDSHIP” face parte din agenda proiectului TOLERANCE IS MY BEST FRIEND și are ca obiective să dezvolte în rândul elevilor empatia, spiritul de echipă, toleranța, creativitatea, precum și competențe de comunicare eficientă, exprimare a propriilor emoții și dezvoltare a inteligenței emoționale.

 

TÂRGUL DE CRĂCIUN “Vasile Cîrlova”- ediția a II-a

 În decembrie, când toate lucrurile sunt despre bucurie, belșug, cadouri și familie, este important să fim conștienți de faptul că nu toți cei din jurul nostru au parte de ele în aceeași măsură. Să ne reamintim să fim recunoscători !
     Același lucru l-am insuflețit copiilor noștri care au învățat despre empatie, toleranță și compasiune, despre înțelegere și nediscriminare, despre bucuria de a împărți .
Elevii Școlii Gimnaziale “Vasile Cîrlova “Târgoviște ( ajutați de părinți și bunici ) au confecționat produse handmade pentru Crăciun.

  

O POVESTE DE CRĂCIUN ÎN PAȘI DE VALS!

Bobocii talentați ai claselor a V-a au fost ieri,17.12.2019, eroii acestei seri. Ne-au purtat cu eleganță și cu emoție într-o lume de poveste învăluită de spiritul magic al Crăciunului.
Au prezentat momente artistice unice, armonii cromatice și sonore, varietate și bun gust. Alaturi de elevii claselor a V a, au fost si „Floricelele jucause” de la clasa a IV a ,dar si dansatorii de la „Comorile satului”. Intr- o liniste deplina, campionii nationali si internationali, Moraru Sara si Prodan Mario, ne -au incantat cu dansuri latino .La final ,bobocii au fost rasplatiti cu „titluri de noblete :”Miss Talent „,”Miss Perspicacitate”,etc. Cea de – a VII- a editie a Balului Bobocilor a fost ocazia in care ne -am bucurat, distrat, in care s -a simtit Magia Craciunului. 

 

MOBILITATE CATANIA, ITALIA

       În perioada 25.11-29.11.2019 a avut loc treia întâlnire de predare, învățare și formare din cadrul parteneriatului starategic ”Tolerance is my best friend”. Întalnirea a avut loc în instituția parteneră din localitatea San Giovanni (Catania), Italia. Echipa de mobilitate a fost alcătuită din două cadre didactice (Costache Tatiana și Tănase Cristina) și patru elevi din clasele a VII-a și a VIII-a.

 

       ANUNȚ MOBILITATE ITALIA

 

 

ANUNȚ privind organizarea și desfășurarea selecției elevilor
care vor face parte din echipa de mobilitatea Erasmus+, KA229, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND
Project Nr: 2018-1-PL01-KA229-050887_2
CATANIA, ITALIA – 25 .11.2019-29.11. 2019

 

MOBILITATE UKMERGE, LITUANIA

În perioada 6 – 10 mai 2019 a avut loc a doua întâlnire de predare, învățare și formare din cadrul parteneriatului strategic ”Tolerance is my best friend”, în Ukmerge – Lituania, la care au participat patru elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” și două cadre didactice.

 

„CĂLĂTOR PRIN ROMÂNIA”

În cadrul Proiectului Educațional ,,Călător prin România”- activitate cuprinsă în Proiectul European Erasmus+ ,,Tolerance is my best friend”- elevii Școlii Gimnaziale ,,Vasile Cîrlova” Târgoviște au realizat pliante de informare turistică. 
Locul preferat din vacanță a fost transpus de către elevi într-un mod creativ prin intermediul acestor lucrări în care au surprins aspecte ce vizau prezentarea istorică a locului, ofertele de cazare și facilități ale locațiilor alese, obiective turistice importante ale acestui loc și fotografii.

 

ANUNȚ MOBILITATE LITUANIA

 

Privind organizarea și desfășurarea selecției elevilor care vor face parte din echipa de mobilitate a proiectului Erasmus+, “TOLERANCE IS MY BEST FRIEND”
Project Nr: 2018-1-PL01-KA229-050887_2 Ukmerge, Lituania, 06.05-10.05. 2019
Elevii care doresc sa facă parte din grupul ţintã şi să se implice activ în programul de mobilitate din cadrul proiectului european Erasmus+ “TOLERANCE IS MY BEST FRIEND vor participa la un concurs de selecţie. Selectarea se va face obiectiv, transparent şi nediscriminatoriu.

 

MOBILITATE BULGARIA

În perioada 25.02.2019-01.03. 2019, patru elevi, doi părinți și două cadre didactice  de la Școala Gimnazială ,,Vasile Cârlova” din Târgoviște au participat la activitățile proiectului Erasmus+, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND, care s-au desfășurat în instituția parteneră din localitatea Bozhurishte, Bulgaria. Proiectul european are ca principal obiectiv educația civică și este implementat în perioada 2018-2020 cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

 

Elevii școlii noastre au avut posibilitatea de a învața  lucruri noi și interesante în cadrul atelierelor și activităților desfășurate conform agendei proiectului. A fost o experiență deosebită pentru elevii noștri deoarece au colaborat cu elevi din Italia, Bulgaria, Lituania și Polonia, luând astfel contact cu obiceiurile, tradițiile și cultura acestor state. Pe lângă bagajul bogat de cunoștințe noi, elevii Școlii Gimnaziale ,,Vasile Cârlova” și-au extins cercul de prieteni la nivel european, au devenit mai încrezători , mai toleranți și au trăit experiențe de neuitat.

 

Jocul meu traditional preferat/ Jocul meu pe computer preferat/Sportul meu preferat

O experientă inedită a avut loc în cadrul proiectului Erasmus+ TOLERANCE IS MY BEST FRIEND.

O întălnire între copii și părinți….ca să se joace . Eram convinși că părinții vor pleda pentru jocurile tradiționale , iar elevii vor prezenta doar jocuri video. 
Surpriza plăcută a fost să vedem că elevii cunosc și practică multe jocuri tradiționale și sporturi , iar părinții sunt dispuți să încerce experiențe noi și s-au implicat în joaca copiilor. Nu știm care a fost scorul , dar clar , câștigul a fost de ambele părți.
Computerul face parte , vrem nu vrem , din ce în ce mai mult din viața noastră, a tuturor. Urmărind prezentarea elevilor , am constatat că:
– Elevii sunt familiarizați cu tehnologia și cu universul on-line într-un mod distractiv;
– Învață să respecte reguli ;
– Învață să gândească logic și să rezolve probleme;
– Învață să realizeze simultan mai multe sarcini ți să îndeplinească obiective;
– Au capacitatea de a lua decizii.
Dar să nu uităm că cei care fac mișcare și practică un sport nu numai că ajung să aibă un stil de viață sănătos , dar au și avantajele de beneficiile vieții active:
– Jocurile în aer liber cresc imunitatea , previn îmbolnăvirile , obezitatea , ajută la dezoltarea musculaturii , întărește sistemul osos , ajută la o postură coreceă a corpului;
– Orice spot educă răbdarea și spiritul de fair play, duce la respectarea coechipierilor și la respectarea regulilor jocului;
– Dezvoltă abilitatea de a gândi organizat și de a fi focalizat pe soluții;
– Creierul se oxigenează mai bine , astfel încât capacitatea de înțelegere și memorare crește;
– Crește responsabilitatea și spiritul de echipă.
Jocuri tradiționale sau cele pe computer ?
Răspunsul este clar : DA și unele și altele , atăta timp cât sunt îmbinate și echilibrate !
Felicitări copiilor ,părinților și cadrelor didactice pentru implicare!
Activitatea s-a defășurat în cadrul Proiectului Erasmus +KA229, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND, Project Nr. 2018-1-PL01-KA229-050887, 2019-2021

 

START ATMOSFERII CRĂCIUNULUI!

„De Crăciun să fim mai buni și să credem în minuni!”
Acesta a fost motto-ul sub care s-a desfășurat Tărgul de Crăciun, azi, 13 decembrie 2018, la Școala Gimnazială „Vasile Cârlova”, Târgoviște.
Am învățat să fim mai buni, am asistat la miracolul transformării oamenilor, de fapt, aceeaşi căutare a copilului din noi, a purităţii. Am trezit în copii, dar şi în adulţi, sentimente magice. Prin culoarea și inventivitatea obiectelor lucrate de elevi și păriniți, am adus câte puţin din frumuseţea sărbătorii de Crăciun, pe care cu atâta nerăbdare o aşteptăm cu toţii.
Banii strânși în urma vânzării produselor vor merge la un elev al școlii, pentru o intervenție medicală.
Felicitări copiilor, părinților și cadrelor didactice pentru o astfel de implicare !

 

Gazeta Dâmboviței a publicat un articol referitor la evenimentul organizat de Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” – Târgoviște. Citiți articolul aici!

 

TÂRGUL DE CRĂCIUN 

Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” – Târgoviște organizează joi, 13 decembrie 2018, Târgul de Crăciun din cadul activității „CRĂCIUNUL – TRADIȚII ȘI OBICEIURI”. Activitatea este comună proiectelor europene implementate în școala noastră: 

Erasmus+, KA2, LET’S BE GREEN TOGETHER! Project Nr: 2017-1-RO01-KA219-037393, 2017-2019 și

Erasmus+, KA229, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND Project Nr: 2018-1-PL01-KA229-050887_2, 2018-2020

 

ANUNȚ TÂRGUL DE CRĂCIUN

Anunț privind organizarea și desfășurarea TÂRGULUI DE CRĂCIUN în cadrul activității „CRĂCIUNUL – TRADIȚII ȘI OBICEIURI”, Erasmus+, KA229, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND Project Nr: 2018-1-PL01-KA229-050887_2

MOBILITATE POLONIA

În perioada 29.11-30.11.2018 a avut loc întâlnirea transnațională de proiect organizată de către instituția coordonatoare din localitatea Lodz, Polonia.

 

ANUNȚ MOBILITATE BULGARIA

Anunț privind organizarea si desfasurarea selectiei elevilor care vor face parte din echipa de mobilitate Erasmus+, KA229, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND Project Nr: 2018-1-PL01-KA229-050887_2, Bozhurishte, Bulgaria, 25.02.2019-01.03. 2019; Cerere de înscriere; Acordul părintelui / tutorelui legal

 

ZIUA TOLERANȚEI

Cu ocazia Zilei Mondiale a Toleranței (16.11.2018), elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” au participat la o activitate desfășurată în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște. Evenimentul este inclus în programul de activități al proiectului

Erasmus +, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND.

 

ANUNȚ ZIUA TOLERANȚEI

 

ANUNȚ ACTIVITATE „SLAVĂ EROILOR ROMÂNI!”

Anunț privind organizarea și desfășurarea activităţii „SLAVĂ EROILOR ROMÂNI !” în cadrul proiectului
Erasmus+, KA229, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND
Project Nr: 2018-1-PL01-KA229-050887_2

 

ANUNȚ COMPETIȚIE LOGO

Anunț privind organizarea și desfășurarea competiției pentru alegerea logo-ului proiectului
Erasmus+, KA229, TOLERANCE IS MY BEST FRIEND
Project Nr: 2018-1-PL01-KA229-050887_2